Ellert Træf 2002

Så kom de igen, ellerterne.

Fra syd, nord og vest kom de til DCU's campingplads i Rødovre. De hårde drenge kom ved egen kraft, mens andre måtte bruge anden form for transport (2 kom endda med DSB!!).
Men frem nåede de alligevel til det årlige Ellert-Træf.
Fredag gik med lidt hyggesnak og etablering af sovesteder. Her demonstrerede Bo og Carsten teltet uden stænger. Manglen på stænger var nu ikke tilsigtet, men de havde haft besvær med at læse brugsanvisningen, der var affattet på et fremmedsprog (dansk).
Det lykkedes - mod forventning - at slå teltet op (eller rettere ud) ved hjælp af lidt selvbindergarn. Bedst at arbejde med materialer, man kender til.


En stolt jyde foran hovedindgangen

Alan var den eneste, der syntes om ideen med det stangløse telt, men han har som bekendt et mindre pandekagekompleks. De mere mageligt anlagte havde lejet hytter på pladsen.
Keld var kommet med 4 (fire!) ellerter og vakte meget opmærksomhed med sin hjemmelavede trailer (ej godkendt), der var skræddersyet til Ellerten.


Supertrailer

Den virkede ualmindeligt solid og rygtet vil vide at en oberst E. B. Dam fra Oksbøl er er interesseret i traileren til transport af noget, han kalder Leopard 2 A4.
Det er nok bare rygter, men de understøttes af at der var medbragt 93kg batterier som ballast, da de absolut ikke kunne have anden funktion.
CityCom stillede med 5 Ellerter, fire mand, tre børn og to kvinder.
Aftensmaden fredag blev beredvilligt stillet til rådighed af KFC og MacDonald - mod behørig betaling.
Snakken gik livligt på tysk, engelsk, dansk og jysk og der blev udvekslet erfaringer vedrørende syn, kollision med kansten, trailere, batterier, controllere, dæk etc. Det var tydeligt, at havde man en Ellert, savnede man i hvert tilfælde ikke samtalestof.
VW's en-liter køretøj blev nævnt og det er jo altid rart at vide, at brændstof-køretøjerne nu næsten er nået op til det punkt, vi andre forlod i 1987. Godt gået, VW.
Klokken var over et, før vi krøb til køjs.

Næste morgen var vejret som lovet godt og sandelig, om ikke Hr. Mansen dukkede op. Vi spejdede forgæves efter Eskild, idet vi gik ud fra at hans spørgsmål om tidpunktet for træffet betød at han ville være til stede.
Det gjorde det ikke.


Planlægning af slagets gang

Kl. 11.15 rullede vi ud fra campingpladsen i samlet flok. 17 stk.
Turen til Kgs. Nytorv gik problemløst for alle andre end Bo. Formodentlig havde han igen læst forkert i manualen og gik ud fra at de to pedaler var speeder for henholdsvis forende og bagende. Motoren blev under alle omstændigheder rimeligt lun. Alan mumlede lidt om pandekager, men der var ingen der hørte efter.
Vel ankommet til Kgs. Nytorv stillede vi ellerterne op til almindelig beundring. Turen var 10.6km, så der var egentlig ingen grund til opladning, men batterierne har jo bedst af at være fuldt opladede så Flemming havde til Alans store glæde arrangeret strøm hos et lokalt pandekagehus og opladningen gik problemløst - lige til Steen satte sin racer til opladning.
Ud over at kunne køre hurtigt og accelerere hurtigt, kan den også sutte strøm - hurtigt.


Alle er ankommet (også Bo)

Heldigvis skete det ved dagslys så manglen på gadebelysning ikke betød noget videre, men for os andre betød det nul strøm.
Hr. Mansen havde sparet lidt rigeligt på el-regningen derhjemme og fortsatte til Borgergade for at nasse lidt gratis strøm der i stedet.
Der kom masser af nysgerrige videbegærlige og alle havde en mening om Ellerten. Som sædvanlig var der fordomme og som sædvanlig kunne folk, efter at have fået forklaret den rette sammenhæng, se det geniale i konstruktionen. Måske er der kommet en større miljøbevisthed i løbet af de sidste 15 år.
Under tilbageturen deltes vi i to grupper. En gruppe tog på sight-seeing og en anden tog direkte hjem til campingpladsen. Steen lavede et kort ophold ved Falck-huset (han påstod, der var for at vente på efternølere - der var ingen) og Visti vendte om for at se om han havde problemer. Ankommet til Falck-huset var der ingen Steen så han fortsatte mod campingpladsen et stykke efter de andre. Dette betød at han behændigt kunne skjule at hans controller som i Randers blev overophedet og at han måtte holde kølepause. Tores controller fik også feber, men i stedet for at lade den køle ned, satte han Ellerten i bakgear?!
Derved bidrog han til traditionen om at mindst en af arrangørerne skal brænde controlleren af.
Bo havde tilsyneladende fået pedalernes virkemåde forklaret, for han kom hjem uden problemer.

Aftensmad. Foder. For nogle: turens højdepunkt.


Grillen var ikke 'zero emission'

En grill blev stablet på benene og fodret med tilstrækkelige mængder kul. Det er imponerende, hvad der kan fyldes på sådan en grill. Pølser, flutes, kyllingelår, salat (ups, den smuttede), kartofler og skiver af ko. Det meste endte med den karakteristiske grill-kulør: matsort og meget sprød. Men skidt med det. Vi vidste selv, hvad vi spiste selvom ingen anden kunne se det.


To jyder ved højdepunktet. Bemærk at på trods af de fyldte kæbeposer fyldes der stadig på

Da vi havde spist, kom vi til pokaloverrækkelsen. Der havde vi et problem.
Det har været et stort problem at finde ud af hvem der skulle være 'Årets Ellertentusiast'. Ikke på grund af mangel på kvalificerede - tværtimod.
Valget faldt på Keld. Nej, Keld, det var ikke traileren, der gjorde udslaget.
De fleste har en Ellert og mange mener at det ikke er noget problem at få tiden til at gå når man har det. Nogle stykker har to og dermed normalt ikke meget fritid. Men at have 14 (fjorten) - og vel at mærke: mini-el - så er der ingen diskussion. Så er man pr. definition entusiast. Og ikke alene det. Du kan altid bruges som undskyldning over for konen, hvis man lige har fået et godt tilbud.
"Jamen lille skat, vi har kun to (eller tre eller fire). Der er dem, der har 14."


Steen giver Keld et par gode ord med på vejen


The Sølvstens. (Nej, det er ikke pokalen til højre)

Aftenen forløb i hyggeligt selskab (vores eget) og overraskende nok blev vi enige om at holde et nyt træf næste år. Keld er halvt om halvt blevet overtalt til at arrangere.

Søndag var CityCom folkene desværre nødt til at tage rimeligt tidligt afsted da de jo havde en pæn køretur for sig. Men der var da nogle få tilbage der kunne tage sig af morgenmaden.


En ovenud glad Carsten i Steens Ellert (umiddelbart før han knækkede frem/bak vælgeren. Bagefter var han knapt så glad)Et af Flemmings billeder af de forsamlede Ellerter fredag aften (taget med flash). De øvrige 6 billeder af samme motiv er udeladtVisti fortæller om rækkevidden med sine nye batterier